Alte

RELAXARE FĂRĂ ȚÂNȚARI CU UN FERESTRE DE MANSARDĂ? TREBUIE! DESCOPERĂ SOLUȚIA!

PLASE DE ȚÂNȚARI PENTRU FERESTRE DE MANSARDĂ – INFORMAȚII UTILE

Luminatoarele sunt unul dintre cele mai confortabile și naturale elemente de iluminat din casele noastre. Din păcate, însă, aceste ferestre pot permite, de asemenea, intrarea unor insecte deranjante, cum ar fi țânțarii sau muștele. Plasele de țânțari montate pe ferestrele de acoperiș oferă o soluție eficientă pentru controlul insectelor. Acest articol descrie diferitele tipuri de plase de țânțari pentru lucarne, opțiunile de montare, compoziția materialelor și gama Dakea, care oferă o calitate și o funcționalitate remarcabile.

Diferite tipuri și opțiuni de montare:

Există două tipuri principale de plase de țânțari care pot fi montate pe ferestrele de acoperiș: plase de țânțari fixe și plase de țânțari cu role, care pot fi rulate în sus și în jos.

 • Există două tipuri de plase de țânțari fixe:

  1. Unul, care este fixat în interiorul lucarnei, poate fi montat pe carcasă și este fixat complet pe rama ferestrei, astfel încât nu ocupă deloc spațiu în interior. Deși asigură o protecție permanentă, nu este o soluție potrivită pentru marea majoritate a luminatoarelor și nu este deloc comodă pentru curățarea ferestrelor. Acest tip de plasă de țânțari poate fi montat numai pe luminatoarele noastre cu deschidere completă sau cu deschidere totală, cum ar fi Dakea Control, Dakea Flex.
  2. Celălalt tip fix este cel montat pe cafea, care, de asemenea, economisește spațiu și asigură o securitate continuă împotriva insectelor, dar poate fi utilizat numai pentru luminatoare care se deschid în treimea superioară și, ca și versiunea menționată mai sus, face mai dificilă curățarea ferestrei Dakea Better View este acest tip de lucarnă.
 • Plasa de țânțari retractabilă, mobilă sau chiar rulantă

  • facilitează deschiderea lucarnei și aerisirea camerei. Atunci când plasa de țânțari nu este necesară, de exemplu iarna, aceasta poate fi depozitată în cutia cu role. Instalarea produsului este aproape la fel de simplă ca și utilizarea acestuia, putând fi manevrat cu ușurință cu mâna.

Compoziția materialului:

Ramele pentru plase de țânțari sunt disponibile în diferite tipuri, care au diferite avantaje și limitări. Iată câteva tipuri de rame de plase de țânțari utilizate în mod obișnuit:

  1. Rame metalice: pentru cel mai elegant aspect. De exemplu, rame din aluminiu sau oțel. Ramele din aluminiu sunt ușoare, puternice și rezistente la coroziune, oferind o durată de viață lungă. Ramele din oțel sunt puternice și durabile, dar pot fi mai sensibile la rugină. Ambele tipuri sunt ușor de curățat și de întreținut.
  2. Rame din plastic: de obicei din PVC (policlorură de vinil) sau alte materiale plastice. Ramele din plastic sunt ușoare, rezistente la coroziune și nu necesită vopsire. Acestea sunt disponibile într-o varietate de culori pentru a se potrivi cu deschiderile sau cu stilul clădirii. Cu toate acestea, ramele din plastic sunt mai puțin rezistente și durabile decât cele din metal și se pot deteriora sau deforma mai ușor în cazul unei utilizări pe termen lung.
  3. Rame din lemn: Acestea dau un aspect natural ferestrelor sau ușilor. Ramele din lemn se potrivesc bine cu clădirile și mediile interioare tradiționale. Sunt durabile și ușor de reparat. Cu toate acestea, ramele din lemn necesită întreținere, cum ar fi vopsirea sau lăcuirea regulată pentru a le proteja împotriva umezelii, a mucegaiului sau a insectelor.

Fiecare tip de ramă de plasă de țânțari are avantajele și limitările sale, iar alegerea depinde de preferințele personale, de stilul de construcție, de factorii de mediu și chiar de mijloacele financiare. Este important să se ia în considerare durabilitatea, ușurința de utilizare, potrivirea și estetica atunci când se alege cadrul de plasă de țânțari potrivit.

Partea de plasă a plasei de țânțari poate fi, de obicei, confecționată din diferite materiale.

 1. În primul rând, menționăm plasele de țânțari din fibră de sticlă, care sunt ușoare și rezistente și asigură o bună ventilație.
 2. Există, de asemenea, plase de țânțari acoperite cu aluminiu, care sunt puternice și durabile, rezistente la intemperii.
 3. Cu toate acestea, există, de asemenea, plase acoperite cu plastic care pot proteja materialul de rugină și de alte efecte dăunătoare.

Care este diferența dintre materiale?

Plasa din fibră de sticlă, plasa cu strat de aluminiu și plasa cu strat de plastic sunt trei tipuri diferite de plase realizate din materiale diferite. Iată câteva diferențe între ele:

Componente materiale: Plasa din fibră de sticlă este fabricată din fibre de armare din fibră de sticlă, de obicei filate din materiale din fibră de sticlă. Plasa acoperită cu aluminiu este fabricată din sârmă de aluminiu acoperită cu un strat subțire de aluminiu. Plasa cu înveliș de plastic este fabricată din fibre de plastic acoperite cu plastic.

Aplicații: Plasa din fibră de sticlă este adesea utilizată în construcții, cum ar fi tencuiala, armarea plăcilor de gips-carton sau armarea betonului. Plasa acoperită cu aluminiu este folosită în mod obișnuit pentru ecrane, plase de țânțari, plase de respingere a păsărilor și alte aplicații de plasă. Plasa acoperită cu plastic este adesea utilizată în horticultură sau agricultură, de exemplu, pentru protecția plantelor, pentru împrejmuirea animalelor sau pentru transportul echipamentelor.

Rezistență și durabilitate: plasa din fibră de sticlă este un material foarte puternic și durabil, care rezistă la coroziune, substanțe chimice și radiații UV. Plasa acoperită cu aluminiu este ușoară, durabilă, rezistentă la coroziune și rezistentă la intemperii. Plasa acoperită cu plastic este în general ușoară, flexibilă și rezistentă la coroziune, dar nu la fel de puternică precum plasa acoperită cu fibră de sticlă sau cu aluminiu.

Flexibilitate: plasa din fibră de sticlă și plasa acoperită cu aluminiu sunt relativ mai rigide, în timp ce plasa acoperită cu plastic este mai flexibilă. Aceasta înseamnă că plasa acoperită cu plastic este mai ușor de adaptat la diferite forme și curbe, dar și deformabilă.

Rezistența la foc: plasa din fibră de sticlă are proprietăți ignifuge, în timp ce plasa acoperită cu aluminiu nu este inflamabilă, dar stratul de aluminiu poate lua foc. Plasa din aluminiu este ignifugă, dar plasa din aluminiu este rezistentă la foc.

DAKEA PLASĂ ÎMPOTRIVA INSECTELOR

Dakea este un brand de încredere cunoscut pentru lucarnele sale de înaltă calitate. Plasele de țânțari Dakea este la fel de autentică și durabilă. Este ușor de instalat și se potrivește cu ușurință la luminatoare, deoarece se montează pe peretele interior, pe gips-carton, astfel încât este garantat că se potrivește perfect și oferă o protecție eficientă. Plasa de țânțari Dakea este fabricată din materiale excelente, șina de aluminiu este lustruită cu filet, iar ochiul de plasă este din fibră de sticlă neagră, care, datorită designului său, nu interferează deloc cu vederea. Plasa este ușor de curățat și, în același timp, durabilă și rezistentă.

moskitiera okienna Dakea na owady w sypialni

Produsul funcționează pe principiul balamalei, este mobil și, după cum s-a menționat deja, poate fi montat cu o rotație de 180 de grade, facilitând deschiderea/închiderea luminatoarelor cu mânerul superior și poate fi utilizat și pentru ferestrele cu balamale cu un adaptor. Deoarece plasa este amplasată pe peretele interior, fereastra poate fi deschisă atunci când este închisă, iar încăperea poate fi ventilată confortabil, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai practică versiune.

Plasa de țânțari Dakea pentru luminatoare oferă o ușurare serioasă în viața de zi cu zi. Oferă protecție împotriva insectelor enervante, permite pătrunderea aerului proaspăt și, în același timp, permite utilizarea luminatoarelor la întreaga lor funcționalitate. Plasa de țânțari dezvoltată de Dakea este o alegere excelentă în ceea ce privește fiabilitatea, ușurința de instalare și potrivirea perfectă și, pe lângă faptul că oferă protecție maximă, este estetică și are o garanție de 2 ani. Nu lăsați insectele să vă tulbure liniștea și confortul din casă. Alegeți o plasă de țânțari pentru luminatoare din gama Dakea și bucurați-vă de o atmosferă plăcută fără să vă faceți griji cu privire la pătrunderea insectelor.

Alte

SFATURI PRIVIND POZIȚIONAREA FERESTRELOR DE MANSARDA ȘI A LUMINATOARELOR

Luminatoarele și ferestrele de mansardă pot fi o modalitate excelentă de a introduce lumină în casă, dar am... CITESTE MAI MULT

Alte

Modalități De Reducere a Zgomotului Din Exterior

Crearea unui cămin liniștit și silențios poate fi o provocare pentru proprietarul sau constructorul clădiri... CITESTE MAI MULT

Alte

CUM SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI IZOLAREA CASEI?

Improving your home's insulation can be a great way to lower heating bills, reduce your carbon emissions, a... CITESTE MAI MULT

Alte

DAKEA TRECE LA AMBALAJE FĂRĂ PLASTIC

La Dakea, toate activitățile sunt organizate în jurul sustenabilității. În calitate de companie, putem face... CITESTE MAI MULT

Articol

CREŞTEREA LUMINOZITĂŢII ÎN INTERIOR

Modificarea mansardelor a devenit, pe bună dreptate, populară datorită faptului că reprezintă un mod mai ie... CITESTE MAI MULT

Articol Kondensacja na oknie

CONDENSAREA VAPORILORI DE APĂ PE FERESTRE

Ce înseamnă condensarea vaporilor de apă, cum să o preveniţi şi cum să procedaţi în cazul în care a apărut ... CITESTE MAI MULT