Alte

DAKEA TRECE LA AMBALAJE FĂRĂ PLASTIC

La Dakea, toate activitățile sunt organizate în jurul sustenabilității. În calitate de companie, putem face mai multe pentru salvarea planetei noastre, de aceea, lucrăm de mai mult timp la scăderea cantității de deșeuri și a poluării aerului, respectiv folosim materiale de construcții cu emisii de dioxid de carbon reduse și materii prime lemnoase provenite din exploatări forestiere responsabile, respectiv certificate FSC. Anul trecut, la Dakea am introdus strategia de sustenabilitate „WeCare” (Ne pasă), care se concentrează pe trei domenii cheie: politica climatică, produse sustenabile și activitate corporatistă responsabilă. Totodată, scopul strategiei este ca societatea noastră să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030*. Ca parte a acestei strategii, vă informăm cu mândrie despre inițiativa noastră de ambalare fără plastic, disponibilă de acum la produsele Dakea.

În cadrul inițiativei, am introdus ambalarea modernă în cutii de carton, și toate componentele de plastic din cutii au fost înlocuite cu materiale de ambalare pe bază de hârtie.

Aceste schimbări importante ajută industria construcțiilor în gestionarea deșeurilor la fața locului, în special constructorii de case și dezvoltatorii imobiliari.

Prin trecerea la ambalaje fără plastic se economisesc, potrivit estimărilor, circa 9 tone de plastic**.

CÂND CUMPĂRAȚI FERESTRE DE MANSARDĂ SAU ACCESORII DAKEA, URMĂRIȚI ACESTE MODIFICĂRI LA NOILE AMBALAJE:

• Ambalaj fără plastic în cutie, înlocuiri cu alternative pe bază de hârtie. Punga cu șuruburi și mânerele de prindere au fost înlocuite cu versiuni de hârtie certificate de FSC.

• Cutia de carton mai masivă și mai rezistentă prezintă structură cu caneluri duble, fiind mai puțin expusă deteriorării în cursul manipulării și transportului, astfel reducându-se numărul de retururi și se scad la minim reclamațiile.

• Noile curele de transport, realizate din amestec de bumbac 80% și poliester 20%, facilitează deplasarea produselor grele.

• Noul ambalaj se poate presa cu ușurință, putând fi astfel ușor reciclat.

• Am redus cantitatea de materiale tipărite, iar informațiile privind instalarea, sunt disponibile printr-un cod QR, afișat la vedere pe cutie, cu ajutorul acestuia se poate ajunge la videoclipurile de montare Dakea.

• Informațiile principale privind procedurile de întreținere și accesoriile disponibile de acum se regăsesc în plicul lipit pe fereastra de mansardă.

• Am reproiectat și etichetarea și însemnarea mărcii pe cutie, conform politicii ecologice acestea sunt aplicate cu mai puțină cerneală și culoare, iar informațiile despre produse au fost trecute în culori mai deschise, fiind astfel mai ușor de urmărit.

“Gestionarea deșeurilor este una dintre cele mai mari provocări din domeniu. Dacă vrem să luăm în serios răspunderea comună, trebuie să schimbăm ceva acum, nu mai târziu. Toate acestea fac parte din dorința noastră de a ne menține la cel mai înalt nivel, de aceea am dezvoltat strategia noastră de sustenabilitate cu ajutorul asociației organizațiilor experților de la Science Based Target (SBTi), care ajută companiile private în stabilirea asistată de știință a obiectivelor privind clima. Prin ambalajul nostru mai ecologic, gestionarea deșeurilor la fața locului a devenit mai simplă pentru constructori.”

John McGuire,
Directorul de vânzări internaționale a Dakea

* Emisiile din domeniul 1 de aplicații sunt emisiile directe proprii sau din surse controlate. Emisiile din domeniul 2 sunt emisii indirecte, din producerea de energii cumpărate.

** Calculat conform vânzărilor de ferestre de mansardă , luminatoare și accesorii pentru firme, din 2022.

Case studies

A Place to call home

Windows

What is low-e glass?

Low-e glass helps retain heat in cold temperatures, and keeps homes cool in the summer. CITESTE MAI MULT

Case studies

How to reduce heat loss through windows

In this current economic climate, finding ways to reduce heat loss can be a smart way to reduce bills and m... CITESTE MAI MULT