Alte

SFATURI PRIVIND POZIȚIONAREA FERESTRELOR DE MANSARDA ȘI A LUMINATOARELOR

Ferestrele de mansarda si luminatoarele pot fi o modalitate excelentă de a introduce lumină în mansarda si in podul casei, dar amplasarea și poziționarea lor poate afecta impactul acestora. Citiți sfaturi despre cea mai bună poziționare a ferestrelor de mansarda și a luminatoarelor, precum și despre beneficiile unei poziționări corecte.

Notă: La Dakea, folosim termenul de luminatoare pentru a descrie ferestrele neizolante pentru încăperile care nu sunt locuite – cum ar fi podurile caselor, garajele sau camerele de depozitare. Ferestrele de mansarda descriu ferestrele izolate din încăperile care sunt locuite în casă, cum ar fi dormitoarele, bucătăriile, holurile și băile.

De ce contează poziționarea

Alegerea celei mai bune poziții pentru luminator sau fereastra de mansarda are un impact asupra cantității de lumină care intră în casă, precum și asupra modului în care arată și se percepe camera finala. Este foarte important să faceți alegerea corectă dacă doriți să profitați la maximum de fereastra dvs.

Maximizarea luminii

Cel mai important motiv pentru care contează poziționarea ferestrelor de mansarda și a luminatoarelor, este cantitatea de lumină din încăpere și modul în care aceasta este distribuită. Acest lucru nu este afectat doar de punctele cardinale spre care se orienteaza fereastra dvs. sau de existenta unor factori externi care blochează lumina, ci și de modul în care aceasta permite luminii să intre în încăpere.

Costurile energetice

Poziționarea ferestrelor de mansarda în locul în care primesc cea mai mare cantitate de lumină solară, poate fi o modalitate excelentă de a încălzi casa în mod natural, reducând astfel consumul de energie. Dacă locuiți în Regatul Unit, vă recomandăm să vă poziționați ferestrele de mansarda astfel încât să fie orientate spre sud. În acest fel, ele pot absorbi cea mai mare cantitate posibilă de lumină solară pe parcursul zilei, ajutând la încălzirea naturală a locuinței.

Totuși, poate fi o idee bună să combinați acest lucru cu jaluzele eficiente împotriva căldurii. În acest fel, puteți profita la maximum de soare iarna, toamna și primăvara, dar puteți preveni supraîncălzirea în cele mai fierbinți săptămâni de vară!

Avantajele luminii de zi

Lumina zilei poate avea beneficii importante în ceea ce privește păstrarea căldurii și reducerea consumului de energie, dar poate fi și un stimulent pentru starea de spirit. S-a demonstrat că lumina soarelui crește cantitatea de serotonină, cunoscută și sub numele de “hormonul fericirii”, care poate stabiliza starea de spirit, regla emoțiile și ajuta la un mod de viata sanatos.

Prin optimizarea poziționării luminatorului sau a ferestrei de acoperiș, puteți profita la maximum de lumina zilei.

Ventilație

Ferestrele de mansarda si luminatoarele pot, de asemenea, să aducă aerul proaspăt de care este nevoie. Acest lucru nu este doar plăcut în diminețile călduroase, ci ajută la prevenirea condensului, a umezelii și a mucegaiului.

Avantajul de a avea un luminator sau o fereastră de mansarda oriunde în cameră va ajuta în acest sens, dar poate fi bine să vă gândiți la modul în care briza s-ar putea deplasa prin cameră.

Atunci când folosiți anumite ferestre de mansarda Dakea, vă puteți bucura de funcția noastră de ventilație confortabilă a încăperii, care vine cu două poziții suplimentare de operare, astfel încât să puteți alege cât de mult aer proaspăt intră în casa dumneavoastră.

Luminatoarele pot fi deschise pentru a asigura ventilarea încăperilor nelocuite, cum ar fi podurile de depozitare și garajele. Aflați cum să deschideți un luminator.

Sfaturi de poziționare a ferestrelor de mansarda și a luminatoarelor

Iată câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a vă poziționa mai bine ferestrele de mansarda sau luminatoarele.

Poziționarea pentru cea mai bună lumină

Există o serie de considerente legate de maximizarea luminii naturale, care vă pot ajuta să profitați la maximum de adăugarea unui luminator sau a unei ferestre de mansarda în casa dumneavoastră.

Ferestre orientate spre sud

Ferestrele orientate spre sud se află în cea mai bună poziție pentru a primi cea mai multă lumină solară pe tot parcursul zilei, fără a fi atât de orbitoare ca în cazul ferestrelor orientate spre est sau vest. Prin urmare, acestea contribuie la maximizarea luminii naturale, dar și la menținerea unei locuințe luminoase și confortabile.

Amplasarea unui luminator pe partea nordică a acoperișului ar însemna că lumina soarelui și căldura solară nu sunt utilizate la potențialul lor maxim.

Mediul extern

Deoarece sunt orientate în mare parte spre cer, ferestrele de mansarda sunt excelente pentru a îmbunătăți lumina în casă, chiar dacă aveți o grădină deasă sau locuiți într-o zonă urbană. Cu toate acestea, dacă locuința dvs. este mai joasă decât copacii sau clădirile din jur, ar fi bine să luați în considerare poziționarea ferestrei de mansarda pentru a evita aceste obstacole.

În timp ce ferestrele orientate spre sud ar putea fi preferabile în condiții normale, dacă o fereastră orientată spre est, vest sau nord nu va fi blocată de copaci sau clădiri, aceasta ar putea fi cea mai bună opțiune!

FERESTRE MULTIPLE

Cea mai bună abordare pentru a maximiza lumina este utilizarea mai multor ferestre de mansarda mai mici. Acest lucru îmbunătățește distribuția luminii în incapere.

De exemplu, o fereastră mare de mansarda poate permite luminii naturale să lumineze 46% din cameră. Două ferestre de mansarda, cu aceeași suprafață totală ca și cea unică, ar ilumina aproximativ 48%. Patru ferestre de acoperiș, cu aceeași suprafață totală combinată, dar distribuite mai uniform, ar permite luminii naturale să lumineze aproximativ 65% din încăpere!

Prin urmare, poziționarea ferestrelor de mansarda este foarte importantă atunci când folosiți mai multe ferestre și poate contribui la maximizarea luminii din incapere. Încercați să poziționați luminatoarele sau ferestrele de mansarda, astfel încât să fie la o distanță bună între ele, și luați în considerare posibilitatea de a le plasa pe laturile opuse ale încăperii pentru a profita la maximum de lumina în diferite momente ale zilei.

Poziționarea pentru o bună ventilație

Orice fereastră de mansarda sau luminator care pot fi deschise, va contribui la îmbunătățirea ventilației, astfel încât acest lucru ar putea să nu fie o prioritate atât de mare ca și maximizarea luminii.

Cu toate acestea, există modalități prin care puteți încuraja o circulatie a aerului mai puternică, ceea ce poate fi deosebit de util în zilele călduroase, când vă doriți un pic de flux de aer!

Prin poziționarea luminatoarelor sau a ferestrelor de mansarda pe laturile opuse ale încăperii (sau pe pereți diagonali), puteți încuraja circulația aerului atunci când ambele ferestre sunt deschise – intrând pe o fereastră și ieșind pe cealaltă.

Puteți obține un rezultat similar poziționând fereastra vizavi de o ușă care poate fi deschisă. (Aveți grijă să nu deschideți ușile de siguranță împotriva incendiilor!)

Având în vedere mobilierul dvs.

Un ultim aspect de luat în considerare atunci când vă poziționați fereastra de mansarda este mobilierul. Este important să rețineți că expunerea prelungită la lumina soarelui poate decolora mobilierul, covoarele, tablourile și lemnul.

Acest lucru ar putea să nu fie o prioritate atunci când vine vorba de amplasarea unei noi ferestre de mansarda, dar poate fi un aspect util de care să țineți cont

Dacă sunteți în căutarea unui luminator  (pentru încăperi nelocuite) sau a unei ferestre de mansarda (pentru încăperi locuite), consultați gama de produse de la Dakea.

Alte

RELAXARE FĂRĂ ȚÂNȚARI CU UN FERESTRE DE MANSARDĂ? TREBUIE! DESCOPERĂ SOLUȚIA!

Plasa de țânțari Dakea, prescurtat Dakea Zia, este un produs mobil cu o șină din fibră de sticlă și alumini... CITESTE MAI MULT

Alte

SFATURI PRIVIND POZIȚIONAREA FERESTRELOR DE MANSARDA ȘI A LUMINATOARELOR

Luminatoarele și ferestrele de mansardă pot fi o modalitate excelentă de a introduce lumină în casă, dar am... CITESTE MAI MULT

Alte

Modalități De Reducere a Zgomotului Din Exterior

Crearea unui cămin liniștit și silențios poate fi o provocare pentru proprietarul sau constructorul clădiri... CITESTE MAI MULT