Crearea unui cămin liniștit și silențios poate fi o provocare pentru proprietarul sau constructorul clădirii. Dacă aveți vecini zgomotoși sau sunteți afectat de traficul greu, zgomotul permanent poate fi stresant.

Indiferent dacă sunteți proprietar de casă care încearcă să diminueze zgomotele din vecini, sau proiectați o casă nouă în calitate de dezvoltator pe o stradă cu trafic intens, aceste recomandări privind reducerea zgomotului vă vor ajuta în crearea unui cămin mai liniștit.

Cum se poate reduce zgomotul străzii în casă sau apartament

Dacă locuiți lângă un drum principal, zgomotul mașinilor poate fi deranjant, în special dacă zgomotul nu este constat, ci este caracterizat prin claxoane și motoare turate!

Cele mai importante modalități de reducere a zgomotului traficului în casă sunt:

  1. Investiți în ferestre cu două sau trei foi de sticlă
  2. Folosiți rolete cu atenuare a zgomotului și accesorii de confort

Acestea sunt adecvate și pentru diminuearea zgomotelor exterioare. De exemplu, dacă locuiți lângă un parc aglomerat, un loc în care se organizează concerte sau chiar un stadion sau șantier de construcții.

Totodată, există o serie de măsuri de reducere a sunetului, care ajută la îmbunătățirea izolării fonice a casei. Citiți mai multe recomandări despre izolarea fonică…

1. Investiți în ferestre cu două sau trei foi de sticlă.

Pentru a reduce zgomotul traficului în apartament sau casă, investiți în ferestre cu două sa trei foi de sticlă pentru o barieră suplimentară împotriva sunetului. Deși aceasta este o opțiune mai scumpă, va însemna o diferență extraodrinară în privința zgomotului care pătrunde în casă.

Ferestrele cu tehnologia de blocare a sunetului* pot reduce cu 50% zgomotul față de ferestrele standard, cu o reducere de până la 38 dB.

Puteți înlocui numai ferestrele de mansardă de la stradă, cu ferestre tripan, dacă doriți să respectați bugetul disponibil.

2. Folosiți rolete cu atenuare a zgomotului și accesorii de confort

Există o limită la cât de mult zgomot poate fi redus numai prin draperii, astfel că este utilă combinarea acestora cu alte metode de reducere a zgomotului pentru a îmbunătăți liniștea din casă.

Dacă încercați să reduceți zgomotul dintr-o mansardă, va trebui să căutați rolete pentru ferestre înclinate, pentru draperiile nu se vor potrivit. Roletele singure pot diminua zgomotul în mod limitat, dar roletele pentru ferestre de mansardă pot asigura o eficiență maximă.

De exemplu, roletele noastre solare asigură izolare a ferestrei de mansardă mult mai robustă, care, pe lângă faptul că diminuează zgomotul, aduc o modificare semnificativă în casa noastră.

Există diverse metode de reducere a zgomotului întro casă – fie că este vorba de casa proprie sau construiți o clădire nouă pentru vânzare. Acestea depind de buget și scopul lucrării. Căutați ferestre de mansardă cu izolarea zgomotului? Încearcă ferestele noastre Ultima Energy cu geam tripan pentru reducerea zgomotului.

*Tehnologia Noise Block este o combinație de diverse îmbunătățiri în construcția ferestrelor de mansardă, care reduc zgomotul din exterior, precum și zgomotul impactului cauzat de ploaie, ceea ce înseamnă o reducere de 50% față de ferestrele standard. Reducerea zgomotului: 38 dB.