Alte

CUM SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI IZOLAREA CASEI?

Repararea izolației din casa ta este una dintre cele mai importante sarcini pe care le poate face orice meșter. Cu uneltele și abilitățile potrivite, vă puteți încălzi casa iarna și o puteți răcori vara, economisind bani pe facturile de încălzire.

Pentru sfaturi și trucuri privind îmbunătățirea izolației locuinței dvs., citiți ghidul nostru privind izolarea de mai jos.

CUM VĂ POATE AJUTA ÎMBUNĂTĂȚIREA IZOLAȚIEI CASEI DVS?

Îmbunătățirea izolației locuinței dvs. nu va face decât să reducă această cifră, dar cât de mult ați putea economisi mai exact?

Depinde de tipul de casă pe care o aveți. Izolarea caselor individuale costă de obicei mai mult, dar merită pentru economii mai bune. O izolație tipică a mansardei unei case unifamiliale poate economisi proprietarului până la 20% din factura medie de energie pe an.

În timp ce izolarea unei case semidecomandate sau terasate este mai ieftină, dar economisește în medie doar 11% pe an.

Este posibil să vă întrebați “de ce există o astfel de diferență în ceea ce privește economiile?”.

Deținerea unei case semidecomandate sau terasate are avantajele sale. Dacă vecinii dvs. sunt conectați la casa dvs., înseamnă că este mai probabil ca locuința dvs. să rețină căldura pe care o produceți, ceea ce vă reduce facturile. Cu toate acestea, se recomandă continuarea reparațiilor la ferestre și uși!

Aruncați o privire la ferestrele noastre de mansardă eficiente din punct de vedere energetic.

CUM SĂ ÎMBUNĂTĂȚIȚI IZOLAREA ÎN LOCUINȚA DVS?

Să vedem cum puteți îmbunătăți izolarea locuinței dumneavoastră.

Ways you can improve home insulation

Let’s take a look at ways that you can improve your home’s insulation.

IZOLAREA ACOPERIȘULUI

Așa cum am menționat mai sus, nu puteți subestima economiile pe care le puteți face prin simpla instalare a izolației în acoperiș sau în placa de mansardă.

Urmând regula de aur conform căreia toată izolația trebuie să aibă o grosime de cel puțin 27 cm, vă veți asigura că locuința dvs. este izolată corespunzător. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați căldura și să reduceți facturile, reducând în același timp emisiile de carbon.

FACILITĂȚI

Ferestrele casei dvs. pot fi una dintre cele mai mari cauze ale pierderilor de căldură. Ferestrele prost instalate pot duce la scurgeri de aer, în timp ce ferestrele cu un singur geam au performanțe slabe în ceea ce privește reținerea căldurii și a frigului.

Înlocuirea ferestrelor cu alternative de izolare termică poate fi de ajutor, în special în încăperile predispuse la pierderi de căldură, cum ar fi podurile.

La Dakea, oferim o colecție excelentă de ferestre de mansardă și luminatoare de înaltă calitate, care vă vor proteja casa de intemperii cu ajutorul izolației împotriva intemperiilor.

Printre produsele noastre, colecțiile “Ultima Energy” și “Better Energy” (Sunt disponibile și versiuni din PVC – “Ultima Energy PVC” și “Better Energy PVC“) sunt ferestre cu 3 straturi, cu un design cu două camere, care oferă cea mai bună soluție de izolare. Aceste tipuri de ferestre vor contribui la scăderea facturilor de încălzire și la reducerea emisiilor de carbon. Este alegerea perfectă pentru îmbunătățirea izolației.

PERDELE IZOLATOARE

Perdelele izolatoare pot oferi o soluție pe termen scurt pentru ferestrele cu curenți de aer. Aceste tipuri de perdele sunt, de obicei, mai grele decât jaluzelele blackout standard, generice, deoarece conțin o căptușeală izolatoare pentru a îmbunătăți retenția căldurii, minimizând în același timp poluarea fonică.

Aceste perdele sunt disponibile într-o varietate de modele și culori, ceea ce le face ușor de asortat cu decorul casei dumneavoastră, astfel încât nu trebuie să faceți compromisuri în ceea ce privește stilul.

Foliile pentru ferestre sunt pelicule de plastic care pot fi aplicate direct pe ferestre pentru a îmbunătăți izolarea termică a locuinței dumneavoastră. În timpul lunilor de iarnă, foliile pentru ferestre reduc cantitatea de căldură care scapă prin ferestre, unele folii reducând pierderile de căldură cu până la 50%.

În lunile de vară, foliile pot bloca razele UV care, în caz contrar, ar putea cauza decolorarea covoarelor, a învelitorilor de pereți etc. din locuința dumneavoastră.

IZOLAREA PEREȚILOR

Izolația pereților joacă un rol important în ceea ce privește eficiența energetică și confortul locuinței dumneavoastră. O izolație adecvată a pereților ajută la prevenirea pierderilor de căldură în timpul iernii și a câștigului de căldură în timpul verii. O bună izolație poate reduce costurile de încălzire și răcire, precum și zgomotul provenit din surse exterioare.

Atunci când alegeți izolația, trebuie să luați în considerare tipul și grosimea materialului, precum și clima și structura clădirii din zonă.

IZOLAREA PODELEI

Pardoselile slab izolate pot avea ca rezultat un nivel al solului cu vânt.

Dacă în prezent suferiți de această problemă, utilizarea de pături și covoare în jurul casei dvs. poate fi o soluție temporară excelentă. Această mică soluție poate împiedica scurgerea căldurii prin podea până când veți căuta o soluție mai bună.

Dacă doriți să îmbunătățiți permanent izolarea podelei dumneavoastră, avem câteva sugestii.

Dacă plăcile de pardoseală și plinta au mici goluri, căldura va scăpa. Aceste goluri pot fi umplute cu ușurință cu material izolator standard disponibil în majoritatea magazinelor de bricolaj și pot fi realizate fără a fi nevoie de un profesionist în domeniul podelelor.

În cazul pardoselilor din lemn care necesită o izolație suplimentară, funcționează foarte bine utilizarea de role de izolație sau de plăci de izolație plasate direct sub grinzile de lemn. Această treabă poate fi făcută cu ușurință dacă grinzi de lemn sunt accesate din subsol sau pivniță, dar dacă trebuie îndepărtate plăcile de parchet, va fi nevoie de un profesionist.

Podelele din beton nu au acest lux, așa că trebuie izolate cu plăci izolatoare. Dacă folosiți plăci izolatoare deasupra pardoselii, asigurați-vă că ușile sunt aliniate corespunzător, astfel încât să poată fi folosite după ce a fost pusă izolația.

IZOLAȚIA ÎMPOTRIVA CURENȚILOR DE AER ȘI UȘILE

Izolarea împotriva curenților de aer poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți izolarea locuinței dvs. și de a economisi bani în fiecare an. Pur și simplu, dacă aerul rece poate intra în casa dvs., aerul cald poate ieși. Izolarea împotriva curenților de aer ajută. Atunci când vă izolați cu tiraje, inspectați mai întâi casa dvs. pentru a vedea dacă există goluri sau curenți de aer rece. Iată o listă de locuri de unde puteți începe:

Scânduri și plinte

După cum am menționat mai devreme, golurile dintre pardoseli și plinte pot crea o oportunitate pentru ca aerul rece să pătrundă în locuința dvs., așa că fie umpleți golul de sub pardoseli cu rulouri de izolație sau plăci de izolație, fie folosiți benzi de tiraj deasupra pardoselilor pentru a minimiza golurile.

Uși, găuri de cheie și cutii de scrisori

De obicei, o parte din căldură scapă prin uși, dar există câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a reduce pierderile de căldură. Atunci când verificați ușa, este posibil să simțiți cum iese aer rece prin gaura cheii. Aceasta este o problemă destul de frecventă și poate fi rezolvată, de obicei, cu o călătorie rapidă la magazinul de feronerie. Achiziționați și instalați un capac pentru gaura cheii în jurul acesteia pentru a minimiza fluxul de aer și pentru a îmbunătăți ușor retenția căldurii.

Pod și mansardă

Mansardele și podurile reci sunt, de asemenea, vinovate de curenți de aer și de fluxul de aer rece. Principala problemă este că căldura se ridică, iar intrarea în pod sau mansardă este de obicei situată în tavan, ceea ce înseamnă că, dacă există un curent de aer în ușa mansardei, se pierde căldură. O soluție simplă la această problemă ar fi instalarea unor dispozitive de excludere a curenților de aer în jurul interiorului intrării în pod pentru a minimiza fluxul de aer.

Homeowner

CE ESTE STICLA LOW-E?

Geamul low-e, cunoscut și sub numele de geam cu emisivitate redusă, este un tip de sticlă care a fost trata... CITESTE MAI MULT

Alte

CUM SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI IZOLAREA CASEI?

Improving your home's insulation can be a great way to lower heating bills, reduce your carbon emissions, a... CITESTE MAI MULT

Alte

SFATURI PRIVIND POZIȚIONAREA FERESTRELOR DE MANSARDA ȘI A LUMINATOARELOR

Luminatoarele și ferestrele de mansardă pot fi o modalitate excelentă de a introduce lumină în casă, dar am... CITESTE MAI MULT