Homeowner

CE ESTE STICLA LOW-E?

Geamul low-e, cunoscut și sub numele de geam cu emisivitate redusă, este un tip de sticlă care a fost tratat cu un strat termic aproape complet transparent care reține căldura la temperaturi scăzute și menține casele răcoroase vara. Geamul low-e ajută la reducerea la minimum a cantității de raze UV care pot trece prin sticlă.

Diferite tipuri de sticlă low-e (sticlă cu emisivitate redusă)

Sticla Low-E poate fi creată în două moduri, sticlă cu strat moale și sticlă cu strat dur. Ambele versiuni ale sticlei cu emisivitate redusă oferă atribute diferite, în special în ceea ce privește retenția căldurii și alți factori importanți.

Acoperiri low-e cu control solar (strat moale)

Geamul cu control solar numit sticlă low-e, a fost proiectat pentru a reduce cantitatea de căldură care poate intra într-o incapere sau într-o casă, ceea ce înseamnă că facturile și consumul de energie pot fi reduse.

Cum este creat stratul low-e cu control solar (strat moale)?

Geamul low-e cu control solar este creat prin utilizarea unui proces numit “acoperire pirolitică”. Procesul de acoperire pirolitică constă în pulverizarea unui strat subțire pe sticlă la temperaturi ridicate în procesul de flotare.

Procesul de flotare este tehnica principală utilizată la crearea de produse din sticlă de consum, cum ar fi oglinzile, parbrizele și mobilierul din sticlă. Acesta constă în plasarea sticlei topite deasupra unui metal topit, care este în mod normal staniu sau plumb. Acest lucru permite apoi ca sticla să fie controlată și modelată în funcție de nevoile specifice ale producătorului, cum ar fi grosimea sau lungimea.

Acoperiri pasive low-e (strat dur)

Geamurile pasive low-e, cunoscute și sub numele de “strat dur”, sunt perfecte pentru climatele reci, deoarece permit intrarea căldurii în casă prin ferestrele low-e, dar reflectă căldura interioară înapoi în casă.

Cum se creează stratul low-e pasiv (strat dur)?

Sticla pasivă low-e este creată cu ajutorul unei tehnici numite depunere prin pulverizare.

Cu ajutorul unui aparat de pulverizare cu magnetron, se utilizează metale precum argintul, zincul și titanul pentru a crea un strat de film compozit. Acest lucru conferă sticlei low-e cu strat dur proprietățile sale ideale. Utilizarea argintului este principala forță motrica a proprietăților sale de economisire a banilor și de reținere a căldurii, în timp ce celelalte metale sunt folosite pentru a crește rezistența, culoarea și reflexia ferestrei.

Care sunt avantajele sticlei low-e?

Reducerea facturilor de energie

Instalarea geamului low-e vine în prezent cu un cost inițial mai mare în comparație cu alte ferestre tradiționale din sticlă, dar economiile pe care le puteți face în anii care urmează după instalare, fac ca achiziția inițială să merite.

Geamul low-e este utilizat pentru a păstra căldura în interiorul casei în timpul iernii și pentru a bloca căldura care intră în casă în timpul verii. Diminuând necesitatea modificării termostatului sau a aerului condiționat, astfel încât puteți economisi energie.

Izolație îmbunătățită

Geamul cu un nivel scăzut de e-glass vă reduce facturile de energie prin îmbunătățirea izolației. Izolația constă în reținerea căldurii valoroase, iar instalarea ferestrelor din sticlă cu strat dur în casa dvs. poate fi o modalitate eficientă de a face acest lucru.

Pentru alte sfaturi despre izolare, nu uitați să consultați articolul nostru, “cum să îmbunătățiți izolarea casei“.

Reducerea strălucirii

De asemenea, geamul low-e reduce strălucirea din cauza luminii solare puternice. Acesta este un beneficiu excelent pentru diminețile de weekend în care vă uitați la televizor la micul dejun.

Reducerea condensării

Deoarece sticla cu eficiență redusă creează o suprafață reflectorizantă, căldura ricoșează dinspre fereastră, lăsând interiorul casei dvs. mai uscat. Un interior mai cald reduce riscul ca umiditatea din aer să se condenseze pe suprafețele reci. Condensarea poate duce la probleme de umezeală sau mucegai. Prin urmare, geamul low-e ajută ca locuința dvs. să fie un loc mai sănătos pentru dvs. și familia dvs.

Pentru alte bloguri interesante, legate de ferestre și case, nu ezitați să consultați colecția noastră de articole de astăzi.

Alte

CUM SĂ ÎMBUNĂTĂȚEȘTI IZOLAREA CASEI?

Improving your home's insulation can be a great way to lower heating bills, reduce your carbon emissions, a... CITESTE MAI MULT

Alte

Modalități De Reducere a Zgomotului Din Exterior

Crearea unui cămin liniștit și silențios poate fi o provocare pentru proprietarul sau constructorul clădiri... CITESTE MAI MULT

Alte

SFATURI PRIVIND POZIȚIONAREA FERESTRELOR DE MANSARDA ȘI A LUMINATOARELOR

Luminatoarele și ferestrele de mansardă pot fi o modalitate excelentă de a introduce lumină în casă, dar am... CITESTE MAI MULT