Alte

Ghidul de geamuri pentru ferestre

Geamurile ferestrelor joacă un rol important în eficiența energetică a ferestrelor dumneavoastră, precum și în ceea ce privește securitatea, siguranța și intimitatea.

Citiți ghidul nostru privind geamurile pentru ferestre pentru a afla care sunt cele mai eficiente geamuri, avantajele geamurilor triple și caracteristicile la care trebuie să fiți atenți.

Ce este geamul pentru ferestre?

Geamul este elementul de sticlă al unei ferestre. Este utilizat în mod obișnuit pentru a descrie câte straturi de sticlă există într-o fereastră (de exemplu, geam simplu sau triplu) sau poate însemna, de asemenea, procesul de instalare de geamuri noi.

“Geam termoizolant” (IGU) descrie un geam cu două sau mai multe geamuri separate prin spațiu pentru a îmbunătăți izolarea, cum ar fi în cazul geamurilor duble sau triple.

Un geam bun ajută la izolarea eficientă a unei clădiri, economisind bani din costurile de energie și reducând emisiile de CO2.

 

Dakea window in a bedroom

 

Care sunt diferitele tipuri de geamuri pentru ferestre?

Diferitele tipuri de geamuri pentru ferestre pot include următoarele:

  • Geam triplu (trei geamuri)
  • Geamuri duble (două geamuri)
  • Geam simplu (un singur geam)
  • Sticlă călită
  • Sticlă stratificată
  • Geamuri cu eficiență redusă

Geamurile simple, duble și triple descriu numărul de sticlă care se află într-o fereastră. Geamul simplu are doar o sticlă, în timp ce geamul triplu are trei. În cazul geamurilor duble și triple, există un strat de gaz între geamuri care contribuie la eficiența termică a ferestrei.

Geamuri simple

Geamurile simple sunt rareori disponibile pe piață, deoarece oferă o izolație slabă, caracteristici de siguranță slabe și vor reduce eficiența energetică generală a ferestrei dumneavoastră. Este predispus la probleme cu condensul.

 

A fost cândva singura variantă de geamuri disponibilă. Atunci când a fost inventat geamul dublu, unii oameni au ales totuși geamul simplu ca o opțiune mai ieftină. Cu toate acestea, costul inițial mai mic al geamului este compensat cu mult de costul crescut al menținerii încălzirii clădirii!

 

Ferestrele cu un singur geam pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra valorii de vânzare a unei clădiri.

 

Prin urmare, în prezent, ferestrele sunt de obicei disponibile doar cu geamuri duble sau triple.

Window with condensation

Avantajele geamurilor triple

Geamurile triple au o serie de avantaje față de geamurile duble:

Eficiență termică crescută

Trei geamuri, fiecare cu un strat de gaz între ele, înseamnă că ferestrele cu geam triplu sunt mai izolante decât cele cu geam dublu. Este mai greu pentru căldură să iasă iarna și să intre vara.

Eficiența termică îmbunătățită reduce facturile de încălzire.

Reducerea zgomotului

După eficiența termică, reducerea zgomotului este unul dintre cele mai populare motive pentru a alege o fereastră cu geam triplu. Deosebit de util pentru casele construite pe drumuri aglomerate, de exemplu, cele trei geamuri fac mai dificilă trecerea sunetului prin geam atunci când fereastra este închisă.

Reducerea condensului

În timp ce ferestrele cu geam triplu pot suferi în continuare de condens, eficiența termică îmbunătățită reduce riscul. Aceasta ajută la menținerea unei temperaturi interne ridicate, astfel încât umiditatea din aer este mai puțin probabil să se condenseze pe sticlă.

Securitate adăugată

Cu trei straturi de sticlă, ferestrele cu geam triplu sunt mai greu de spart. Acest lucru face ca o casă să fie mai sigură.

Acest lucru este deosebit de util atunci când este combinat cu geamuri laminate, despre care puteți afla mai multe mai jos.

Valoare adăugată la vânzare

Casele sau clădirile cu geamuri triple pot fi adesea scoase pe piață la un preț mai mare – sau pur și simplu au un aspect mai atractiv pentru a face mai probabilă o vânzare bună.

Dezavantajele geamurilor triple

Dezavantajele geamurilor triple sunt:

  • Mai scumpe decât geamurile duble
  • Sunt mai grele, deci vor necesita rame de fereastră special construite.

Pentru multe persoane, avantajele geamurilor triple depășesc dezavantajele, dar dacă costul este un factor important, geamurile duble pot reprezenta o alternativă viabilă dacă cerințele de reglementare (de exemplu, valoarea U) pot fi în continuare îndeplinite.

Geamuri laminate

Geamul laminat este un tip de sticlă de siguranță care are un strat subțire de polimer care menține geamul unit în cazul în care se sparge. Acesta reduce riscul de rănire din cauza sticlei sparte și adaugă siguranță.
Cineva care încearcă să spargă o fereastră pentru a intra într-o clădire nu poate face acest lucru.

Cracked laminated glass

 

Geamurile laminate pot fi combinate cu geamuri duble sau triple. Ferestrele noastre Ultima Energy.

Sticlă securizată

Sticla securizată sau geamul securizat este o sticlă care a fost încălzită și răcită la temperaturi specifice pentru a fi întărită. Uneori se numește sticlă călită. Este de până la cinci ori mai rezistentă decât sticla obișnuită.

Este un element de siguranță important, care ajută la reducerea spargerilor de ferestre și poate oferi o siguranță suplimentară.

Toate ferestrele noastre de mansardă de la Dakea includ geamuri securizate.

Tipuri de gaze pentru geamuri de ferestre

În cazul geamurilor duble sau triple, există un strat de gaz blocat între fiecare sticlă, cunoscut sub numele de cavitate de geam. Acesta oferă un strat izolator care îmbunătățește eficiența energetică a ferestrei.

Există patru tipuri de gaze utilizate la geamurile ferestrelor: aer deshidratat și gaze inerte, care pot fi: argon, kripton și xenon.

Aer dehidratat

Inițial, când a fost inventat geamul dublu, producătorii au folosit aer deshidratat în cavitate. Acesta este aerul căruia i s-a îndepărtat umiditatea, ceea ce înseamnă că are o eficiență termică mai mare decât aerul standard. Cu toate acestea, rareori găsiți acest lucru în opțiunile moderne de geamuri pentru ferestre. În comparație cu gazele inerte, este semnificativ mai puțin eficient.

Argon

Argonul este o formă de gaz inert – ceea ce înseamnă că nu suferă o reacție chimică atunci când condițiile se schimbă, cum ar fi temperatura. Conductivitatea termică a argonului este cu 33% mai bună decât cea a aerului. Este foarte frecvent utilizat la ferestrele cu geamuri duble și triple, deoarece este relativ ieftin, având în același timp calități izolatoare bune.

Krypton

Kriptonul este chiar mai eficient decât argonul, deși este mai scump. Efectul izolator al kriptonului este cu 40% mai bun decât al argonului și cu 65% mai bun decât al aerului.

Este un gaz mai dens, ceea ce înseamnă că, atunci când căldura intră în contact cu el, este mai dificil pentru molecule să interacționeze. Prin urmare, reduce pierderile de căldură prin fereastră. La fel ca și argonul, se găsește în mod obișnuit în ferestrele casnice. Ferestrele care folosesc kripton vor fi foarte izolante și vor oferi una dintre cele mai bune eficiențe energetice.

Xenon

Xenonul nu este utilizat în mod obișnuit în geamurile ferestrelor casnice, dar este uneori utilizat în ferestrele comerciale sau industriale concepute pentru aplicații speciale.

Este extrem de dens, dar și extrem de scump.

La ce să fim atenți

În ceea ce privește geamurile ferestrelor, trebuie să vă asigurați că ferestrele cu geamuri duble sau triple folosesc argon sau kripton. Dacă aveți un buget restrâns, optați pentru gaz argon, deoarece acesta va menține costurile la un nivel scăzut, asigurând în același timp o bună izolare termică.

Dacă sunteți în căutarea unei ferestre foarte eficiente, căutați una care utilizează kripton ca gaz de cavitate. Aceasta este alegerea cea mai eficientă din punct de vedere termic pentru geamul dumneavoastră. Aceasta va contribui la menținerea facturilor de energie la un nivel scăzut și la reducerea emisiilor de CO2.

Clasificarea energetică a geamurilor ferestrelor

Există și alți parametri care pot fi folosiți pentru a măsura ratingul energetic al unei ferestre și al geamurilor sale, dar cel mai des folosit este valoarea U.

U-value

Valoarea U definește cât de multă căldură se pierde prin geam, uneori cunoscută sub numele de coeficient de transfer de căldură sau coeficient de transmisie termică. Cu cât valoarea U este mai mică, cu atât o fereastră este mai eficientă din punct de vedere energetic.

Ug este valoarea U a geamului în cauză. Uw este valoarea U a ferestrei ca întreg.

La Dakea, fereastra pentru mansardă Ultima Energy are cea mai mică valoare Ug, de 0,5 W/m2 K.

Sunteți interesat de o fereastră? Contactați-ne și solicitați o ofertă. Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Alte

DAKEA TRECE LA AMBALAJE FĂRĂ PLASTIC

La Dakea, toate activitățile sunt organizate în jurul sustenabilității. În calitate de companie, putem face... CITESTE MAI MULT

Homeowner

CE ESTE STICLA LOW-E?

Geamul low-e, cunoscut și sub numele de geam cu emisivitate redusă, este un tip de sticlă care a fost trata... CITESTE MAI MULT

Alte

SFATURI PRIVIND POZIȚIONAREA FERESTRELOR DE MANSARDA ȘI A LUMINATOARELOR

Luminatoarele și ferestrele de mansardă pot fi o modalitate excelentă de a introduce lumină în casă, dar am... CITESTE MAI MULT