Articol

REZISTENŢA LA CUTREMURE ÎN OLANDA

ZONA DE RISC Provincia Groningen este cunoscută după apariţia cutremurelor cauzate de extracţia de gaz care au avut loc începând cu anul 1963. Primul cutremur a avut loc după Crăciun, pe 26 decembrie 1986 şi din acest moment s-au repetat ani la rând, numărul de cutremure crescând la peste 1000. Cel mai des se întâlnesc cutremure cu intensitate redusă, dar au fost măsurate şi cutremure cu intensitatea de 2 sau 3 grade pe scara Richter, care au provocat numeroase pagube în clădirile locale ceea ce a făcut ca mare parte din comunitatea locală să sufere pagube în propriile case. Această situaţie a forţat guvernul să pună la dispoziţie aproape 1,2 mld euro pentru soluţionarea problemei şi să reducă extracţia de gaz natural.

În prezent se desfăşoară procesul de reconstrucţie în zonele afectate de catastrofă, iar obiectivul este de a asigura siguranţa şi bunăstarea locuitorilor din zonă, ajutând 29% din comunitatea care a suferit să se simtă din nou în siguranţă în propriile locuinţe. Datorită acestui fapt industria de construcţii a fost nevoită să-şi intensifice activitatea şi să propună soluţii rezistente la cutremure, precum clădiri fabricate din materiale clasificate drept rezistente la condiţii externe dificile. Unul dintre aceste proiecte este condus de către Eemshout Prefab, o companie ce se ocupă cu pregătirea de construcţii scheletice din lemn, specializată în clădiri de locuit prefabricate şi elaborate individual. În acest articol vom analiza imobilele pentru familii, rezistente la cutremure care trebuie să fie un spaţiu de locuit temporar şi sigur pe durata renovării şi consolidării caselor pentru a preveni distrugerea acestora.

COMPANIE DE CONSTRUCŢII INOVATOARE

Am avut şansa de a putea discuta cu Pieter de Boer, preşedintele Eemshout Prefab care ne-a povestit mai multe despre companie şi anumite alte proiecte. Pieter a înfiinţat Eemshout Prefab în urmă cu 20 de ani şi are o echipă de 45 de persoane. Întrebat care este specializarea companiei ne-a declarat: „Fabricăm elemente de acoperiş pentru case de lux, în special acoperişuri rotunde sau construcţii speciale în toată Olanda. Oferta este destinată, cu precădere, către segmentul de lux. Contrucţia de case în serie, precum cele din acest proiect, nu reprezintă domeniul nostru principal de activitate, însă îl folosim pentru a utiliza pe deplin capacitatea de producţie. Ne specializăm în contracte mai mici cu termene scurte de realizare pentru a fi flexibili. Al doilea domeniu în care ne specializăm îl constituie realizarea de ilustraţii 3D. Sunt surprins că piaţa nu se dezvoltă destul de repede, dar suntem mândri să folosim poziţia noastră de lideri de piaţă în acest domeniu în raport cu clienţii noştri. Previzualizarea rezultatelor (în special în cazul acoperişurilor rotunde) poate fi o adevărată valoare adăugată pentru clienţii noştri”. Ne bazăm pe acest aspect pentru a livra calitate, ceea ce garantează revenirea clienţilor şi ne ajută să menţinem relaţii pe termen lung cu aceştia. Pieter este, de asemenea, foarte mândru de angajaţii săi care realizează cu succes planurile şi cerinţele clienţilor.

Roof windows production 2

CONSTRUCŢII SIGURE ÎN APPINGEDAM

Rezistenţa la cutremure a fost considerată drept importantă de către toate părţile implicare în desfăşurarea acestui proiect în decursul ultimilor ani, iar guvernul susţine companiile locale care asigură asistenţă familiilor afectate. Acest aspect duce la apariţia de noi locuri de muncă în această regiune rurală din Olanda. Clădirile au fost proiectate astfel încât să asigure spaţiul maxim pentru familii în locaţia temporară. Construcţia este uşoară şi durabilă, acoperişurile sunt acoperite cu ţiglă şi prevăzute cu 2 ferestre de mansardă care permit iluminarea dormitorului şi băii care se află la nivelul de sus. Având în vedere cerinţele specifice ale acestui proiect, firma Eemshout Prefab a selectat ferestrele Dakea Better Safe White, care au fost propuse de către unul din furnizorii lor – BMN. Aceste ferestre ajută la crearea unui mediu sigur pentru viitorii proprietari ai caselor datorită sticlei interioare laminate şi a sticlei exterioare ranforsate care previn fisurarea sticlei pe durata unui cutremur brusc sau în caz de lovire – atât dinspre interior, cât şi exterior.

Building

Raportul dintre preţ şi calitate al Dakea, precum şi relaţia dintre Dakea şi Grupul VKR au convins executantul să înceapă utilizarea acestor produse recomandate: „La început era interesant din punctul de vedere al preţului. Apoi m-a contactat un reprezentant comercial al Dakea, pe care îl cunoşteam din trecut. Acest lucru ne oferă siguranţa în ceea ce priveşte procedura ulterioară cu produsele Dakea” – a declarat Pieter. Directorul general Eemshout Prefab a fost pozitiv impresionat de entuziasmul echipei Dakea şi de susţinerea oferită de aceasta pentru proiect. La întrebarea dacă ar recomanda Dakea altor firme, Pieter a răspuns: „Ştiţi ce contează cel mai mult pentru mine? Oamenii cu care interacţionez. Oamenii fac afaceri cu alţi oameni. Aşadar da! Sunt onorat să o pot recomanda! Prima impresie este foarte bună”.

walls and windows
Articol

CREŞTEREA LUMINOZITĂŢII ÎN INTERIOR

Modificarea mansardelor a devenit, pe bună dreptate, populară datorită faptului că reprezintă un mod mai ie... CITESTE MAI MULT

Articol

CLĂDIRI EFICIENTE ENERGETIC ÎN OLANDA

Având în vedere noile prevederi legale şi faptul că Olanda doreşte să diminueze consumul de gaz până la zer... CITESTE MAI MULT