Articol

CLĂDIRI EFICIENTE ENERGETIC ÎN OLANDA

Având în vedere noile prevederi legale şi faptul că Olanda doreşte să diminueze consumul de gaz până la zero în 2050, din ce în ce mai mulţi proprietari de case din ţară încep să investească în clădiri care vor fi prietenoase cu mediul natural, instalând surse ecologice de energie electrică. Din ce în ce mai multă atenţie se acordă la selectarea materialelor utilizate pentru izolarea clădirii şi care ajută la creşterea eficienței energetice prin menţinerea circulaţiei căldurii în casă. Construcţia de clădiri eficiente energetic este un trend care a avut impact asupra companiei Bloemendal Bouw şi proiectul acesteia privind renovarea a 97 de case şi locuinţe localizate în Leusden în Olanda. Toate aceste clădiri au fost renovate folosind materiale care permit limitarea pierderilor de căldură la minimum astfel încât să fie conforme cu noile prevederi legale. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor cu încălzirea pentru viitorii proprietari.

BLOEMENDAL BOUW – FIRMĂ DE CONSTRUCŢIE BAZATĂ PE INOVAȚIE

Firma a fost înfiinţată în 1961 şi a devenit cel mai cunoscut executant din Leusden. În 2003 a fost preluată de către Bert Boeijink şi Jan Costa pentru a construi clădiri de înaltă calitate. În prezent proiectele realizate de aceştia sunt, în principal, renovarea şi ridicarea de noi clădiri, precum case (atât tradiţionale, cât şi neutre energetic), şcoli şi spitale. Firma are, de asemenea, multă experienţă în renovări, proiecte de mentenanţă, instalaţii tehnice şi renovări neutre energetic. Datorită acestui ansamblu de abilităţi, cunoştinţe în domeniu şi experienţă de afaceri, Bloemendal Bouw reprezintă o alegere ideală pentru orice proiect care implică tehnici avansate de construcţie.

Roof window - Energy efficient housing in the Netherlands

PROIECTUL HAMERSHOF

Planificarea proiectului Hamershof a început în 2015. Este un centru comercial construit în anii 80 cu apartamente situate deasupra magazinelor. De la bun început nu au existat dubii privind faptul că renovarea va trebui efectuată într-un mod care asigura eficienţa energetică a locuinţelor şi clădirilor de locuit. Acest lucru a fost atins prin instalarea pe fiecare acoperiş a 20 de panouri solare care permit livrarea de căldură şi apă caldă prin pompe de căldură. Imobilele sunt în prezent perfect izolate. Firma Bloemendal Bouw produce elemente prefabricate în propria unitate de producţie, ceea ce înseamnă că toate aceste elemente necesare pentru fabricarea acoperişului sunt introduse pe bucăți în șantier şi sunt instalate acolo. Este rentabil şi asigură instalarea la timp. Pe lângă acestea toate elementele sunt etanşe, ceea ce nu putea fi efectuat cu o precizie atât de mare pe şantier. Acest lucru limitează la minimum pierderile de căldură.

Blackout blind - Energy efficient housing in the Netherlands

FERESTRE DE MANSARDĂ PENTRU SOLICITĂRI SPECIALE

În cazul unui proiect atât de complex este foarte important să putem colabora cu partenerii corespunzători. Aşteptările faţă de furnizorii de ferestre de mansardă constau în găsirea unor soluţii care ar corespunde cel ma bine mediului înconjurător, cerinţelor specifice locuinţelor care se integrează în zona clădirilor existente. Jan Costa, directorul general al Bloemendal Bouw, „Dakea ne-a asigurat cea mai bună soluție pentru acest proiect – Dakea Ultima. Vorbind sincer, la început eram puţin sceptic, deoarece nu cunoşteam marca. Însă după ce mi-a fost prezentată mi-am dat seama că Dakea face parte din holdingul VKR şi m-am convins imediat că va fi o soluţie bună pentru provocările acestui proiect. Dar după instalarea casei demonstrative, cu toţii am fost mulţumiţi de această alegere”. Această decizie este susţinută de o garanţie de 20de ani care asigură linişte lui VVE şi proprietarilor caselor, precum şi firmei Bloemendal Bouw (având în special faptul că renovările se vor termina în decursul a 12 luni).

Energy efficient housing in the Netherlands roof windows DAKEA

În ceea ce priveşte ferestrele de mansardă, pe lângă calitatea ridicată care este o cerinţă obişnuită a firmei Bloemendal Bouw, era important să limităm la minimum scurgerile de aer, precum şi celelalte chestiuni. Valorile de izolaţie trebuie să fie excepţionale pentru a menţine o parte cât mai mare din energia generată în locuinţă. Procesul de instalare trebuia să fie, de asemenea, intuitiv şi fluid, fără probleme care ar putea prelungi durata de instalare. În sfârşit, având în vedere faptul că aceste case se află în centrul zgomotos al orașului şi sunt dotate cu pompe de căldură care generează puţin zgomot (dormitorul fiind situat deasupra acestora), reducerea zgomotului avea o semnificaţie esenţială pentru executant, de aceea ferestrele Ultima au fost considerate drept cea mai bună alegere. Până la terminarea proiectului vom mai avea nevoie de 230 de ferestre, în special cu dimensiunile de U8A (134x140), pentru a ilumina cât mai bine încăperile. Ferestrele mai mici (C2A) vor fi instalate în băi.

Installing roof windows

„0 PE CONTOR”

„Bloemendal Bouw este lider şi specialist în construirea şi renovarea de clădiri în modul cel mai durabil, poate asigura soluţii complexe care ajută în planul integral de renovare al proiectului Hamershof.” – ne-a spus cu mândrie directorul proiectului Wim van Dijk. Cu toate că fiecare proiect are plusurile sale, fie că e vorba de renovare, o clădire nouă, sau renovare, acest proiect specific a fost în mod distinct important pentru van Dijk, deoarece indică cât de avansată este Bloemendal Bouw, în ceea ce priveşte ridicarea de case „0 pe contor”.

Energy efficient housing in the Netherlands house
Articol

DAKEA VINTAGE PENTRU MANOR DRIVE

Firma Massey Limited a selectat ferestrele Dakea Better Vintage pentru noile locuinţe din zona rezidenţială... CITESTE MAI MULT

Articol

VÂNZĂRI PUTERNICE CU SUSŢINEREA DAKEA

Dakea lucrează strâns cu firma Stormspell, asigurând o gamă largă de vânzări şi asistenţă tehnică pentru a ... CITESTE MAI MULT