FAQ

AICI GĂSIŢI INFORMAŢII DESPRE CUM SĂ PLANIFICAŢI INSTALAREA FERESTREI DE MANSARDĂ, CUM SĂ O ÎNREGISTRAŢI, ASTFEL ÎNCÂT SĂ VĂ PUTEȚI BUCURA DE CEA MAI ÎNDELUNGATĂ GARANȚIE DE PE PIAȚĂ ȘI CÂTEVA SFATURI DESPRE CUM SĂ O MENȚINEȚI MAI TÂRZIU.

NUMĂRUL DE FERESTRE

Ferestrele mai mari, bineînțeles, aduc mai multă lumină naturală, dar merită să luăm în considerare și ferestre mai mici, deoarece se poate obține un efect general mai bun. Utilizarea unei ferestre de mansardă ar permite lumina zilei să lumineze aproximativ 46% din această cameră. Utilizarea a două ferestre de mansardă cu o suprafață totală combinată a ferestrei anterioare ar permite lumina zilei să lumineze aproximativ 48% din această cameră. Patru ferestre de acoperiș cu aceeași suprafață totală combinată distribuite mai uniform ar permite lumina zilei să lumineze aproximativ 65% din această cameră!

FORMA CORESPUNZĂTOARE A FINISAJULUI DIN JURUL FERESTREI

În cazul în care finisajul va fi vertical sub fereastră şi orizontal deasupra ferestrei vom obţine un iluminat mai bun.

FINISAJ CORECT PENTRU CIRCULAȚIE LIBERĂ A AERULUI

Forma necorespunzătoare a finisajului în jurul ferestrei blochează ieşirea aerului cald şi creează riscul de condensare. În cazul în care finisajul ferestrei este corespunzător, aerul cald va circula liber în încăpere.

FIXAREA FERESTRELOR DE MANSARDĂ PE CĂPRIORI

Înainte de a selecta dimensiunea ferestrei trebuie să luaţi în considerare chestiunile legate de integritatea structurală a acoperişului. În majoritatea acoperişurilor pot fi instalate ferestre de mansardă, însă în cazul multora acest lucru implică modificarea structurii acoperişului. În aceste cazuri trebuie să folosiţi soluţii care garantează integritatea structurii acoperişului. În cazul în care aveţi orice dubii privind modul în care trebuie tăiat un anumit element din acoperiş trebuie să întrerupeţi lucrul şi să apelaţi la sfatul unui profesionist.

CUM SĂ ALEGEȚI FEREASTRA DE MANSARDĂ

Înainte de a cumpăra o fereastră de mansardă, luați în considerare planul interior și exterior al casei, ergonomia și iluminarea camerei.

Pentru a obține cantitatea maximă de lumină, luați în considerare următorii factori:

  • Dimensiunea ferestrei de mansardă
  • Numărul de ferestre de mansardă
  • Amplasarea ferestrelor de mansardă
  • Forma finisajului ferestrei de mansardă
  • Aceeaşi suprafaţă de fereastră de mansardă garantează mai multă lumină naturală!
  • Ferestrele mai mari permit intrarea unei cantităţi mai mari de lumină naturală, dar poate doriți să luați în considerare utilizarea mai multor ferestre mai mici pentru un efect general mai bun.

ASPECTUL EXTERIOR AL CASEI

Mai întâi de toate trebuie să stabiliţi amplasarea ferestrelor de mansardă faţă de ferestrele deja existente şi să găsiţi echilibrul între necesitatea de lumină în interior şi aspectul arhitectural exterior. Luând în considerare în mod corespunzător aceste aspecte, ferestrele instalate nu numai că vor arăta bine la exterior, ci vor servi bine și utilizatorii din casă.

PE MĂSURĂ CE PANTA ACOPERIȘULUI ESTE MAI MICĂ, CU ATÂT FEREASTRA TREBUIE SĂ FIE MAI LUNGĂ

Selectarea mărimii corespunzătoare a ferestrei depinde de panta acoperişului. În cazul în care panta acoperișului este mică, atunci fereastra de mansardă trebuie să aibă o înălţime mai mare pentru a asigura aceeaşi cantitate de lumină ca şi în cazul caselor cu panta mare a acoperișului . În afară de dimensiunea ferestrei de mansardă trebuie să luaţi în considerare înălţimea la care a fost instalată. Însă nu există o singură dimensiune „corespunzătoare” sau un loc „adecvat” pentru fereastră. Fereastra trebuie amplasată mereu în locul în care acest lucru va fi funcţional şi comod pentru utilizatori. Pentru ca priveliştea să fie aceeaşi, în cazul ferestrelor cu panta mai mică, fereastra trebuie să aibă o înălţime mai mare decât în cazul acoperişurilor cu panta mai mare.

SIGURANȚA ÎN TIMPUL INSTALĂRII

Purtați echipament de protecție adecvat în timpul instalării. În mod normal, puteți finaliza instalarea unei ferestre de mansardă din interiorul casei, iar schela nu este considerată necesară. Cu toate acestea, ca în cazul tuturor construcțiilor, există riscul ca obiectele să poată fi aruncate de pe acoperiș (ciocan, gresie, etc). Prin urmare, vă recomandăm să nu lăsați niciodată niciun obiect sprijinit pe partea exterioară a acoperișului și ca orice zonă cu risc să fie secționată pentru a reduce riscul. Este recomandat să purtați măști și ochelari de protecție, atunci când tăiați orice materiale interne pe acoperiș sau când tăiați țiglă. În plus, se recomandă, de asemenea, utilizarea unor bare de sprijin temporare, în timp ce așezați cadrul ferestrei.

CUM SĂ AVEŢI GRIJĂ DE FERESTRELE DE MANSARDĂ?

Ferestrele de mansardă nu necesită un mod special de mentenanţă, trebuie doar să curăţaţi în mod regulat geamul şi să lăcuiți lemnul o dată pe an (în cazul în care fereastra a fost instalată într-o încăpere cu grad ridicat de umiditate). Fiecare fereastră de mansardă poate fi rotită la 165 de grade, astfel încât să puteţi avea acces facil la geamul exterior. Pe lângă acestea în cazul ferestrelor Dakea Better PVC, Dakea Best, Dakea Best PVC şi Dakea Ultima am utilizat pelicula autocurăţătoare Titan Glass!

Pachetul de geam Titan Glass este mult mai puțin sensibil la murdărie.

Un strat microscopic special de dioxid de titan este aplicat direct pe suprafața sticlei, care sub influența luminii solare începe un proces în două etape:

  • Iniţiază procesul de fotocataliză, pe durata căruia dioxidul de titan — care reacţionează la razele ultraviolete emise de Soare — începe descompunerea impurităţilor organice.
  • Acest lucru permite scurgerea impurităţilor descompuse împreună cu ploaia, iar datorită acestui fapt întreţinerea ferestrelor devine facilă şi prietenoasă cu mediul!

Pe lângă acestea pachetul de geam Titan Glass se usucă mai repede, nu prezintă urme de scurgere şi vă permite să vă bucuraţi de priveliște

Elementele de lemn pot fi curăţate, de asemenea, cu apă caldă cu săpun, însă trebuie să aveţi în vedere faptul că poate fi necesar să renovaţi pelicula de lac în cazul în care curăţaţi fereastra deseori.

Trebuie să lăcuiţi din nou fereastra, lucru care depinde de umiditatea aerului în încăpere. În acest scop trebuie să folosiţi orice lac incolor pe bază de apă, având în vedere faptul că trebuie aplicat uniform.

Balamaua trebuie lubrifiată corespunzător astfel încât cerceveaua să se rotească cu uşurinţă. De asemenea trebuie să curăţaţi canalele din jurul ferestrei astfel încât să asiguraţi scurgerea facilă a apei de ploaie.

MENTENANŢA RULOURILOR

Rulourile nu necesită mentenanţă în mod regulat. În cazul în care este necesar e suficient să le ştergeţi cu o lavetă umezită.

MENTENANŢA ROLETELOR EXTERNE

Vă recomandăm să curăţaţi în mod regulat canalele şi spaţiul din jurul mecanismului de rulare. Nu este necesar să întrețineți regulat roletele exterioare pentru a asigura funcționarea corectă a acestora. Este suficient să le folosiţi în mod rezonabil astfel încât să funcţioneze fără probleme o perioadă îndelungată.

ÎNTREȚINEREA DESCHIZĂTORULUI ELECTRIC

Folosiţi o lavetă umezită şi detergenţi obişnuiţi pentru a curăţa motorul. Deschizătorul electric nu necesită mentenanţă specială, vă recomandăm să lubrifiaţi o dată pe an lanţul cu un agent de gresare, pentru a asigura durabilitatea şi funcţionarea uniformă a acestuia.

GARANŢIE PRELUNGITĂ

Obţineţi 20 ani de garanţie! Înregistraţi fereastra În cadrul sistemului

Next 20 Guarantee puteţi folosi garanţia standard de 10 ani sau garanţia excepţională, extinsă de 20 de ani oferită gratis clienţilor înregistraţi! Utilizarea ofertei menţionate nu prezintă niciun cost sau condiţii ascunse, necesită doar înregistrarea prin Internet.