Planificarea instalării unei ferestre de mansardă

Înainte de a cumpăra o fereastră de mansardă trebuie să luați în considerare designul interior și exterior, ergonomia și deasemeni cum să beneficiați de mai multă lumină.

Ce să luați în considerare pentru a maximiza lumină în mansardă:

  1. Dimensiunea ferestrei de mansardă
  2. Numărul de ferestre de mansardă
  3. Poziţia ferestrelor de mansardă
  4. Forma căptuşelii interioare

Aceeaşi suprafaţă a ferestrei = Mai multă lumină

Aceeaşi suprafaţă a ferestrei = Mai multă lumină

Ferestrele mai mari permit, desigur, pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină, dar merită să vă gândiţi şi la ferestre mai mici, deoarece poate fi obţinut un efect general mai bun (consultaţi imaginile).

Cu o singură fereastră de mansardă, lumina poate pătrunde în aproximativ 46% din această încăpere.

Cu două ferestre de mansardă având aceeaşi suprafaţă totală combinată ca fereastra anterioară, lumina poate pătrunde în aproximativ 48% din această încăpere.

Cu patru ferestre de mansardă având aceeaşi suprafaţă totală combinată distribuite la distanţe egale, lumina poate pătrunde în aproximativ 65% din această încăpere!

Căptuşeala potrivită pentru luminozitate maximă

Căptuşeala potrivită pentru luminozitate maximă

Puteţi, de asemenea, să aveţi mai multă lumină într-o încăpere dacă folosiţi căptuşeala potrivită. Dacă această căptuşeală este amplasată vertical sub fereastră şi orizontal deasupra ferestrei, în încăpere va pătrunde mai multă lumină.

Căptuşeala potrivită pentru circulaţia liberă

Căptuşeala potrivită pentru circulaţia liberă

Pragurile superioare cu înclinaţie corespunzătoare permit pătrunderea mai bună a luminii în încăpere.

Dacă înclinaţia nu este corectă, aerul cald rămâne blocat şi poate produce condens. Cu înclinaţia corectă, aerul cald circulă liber în încăpere.

Montarea ferestrelor de mansardă pe căpriori

Montarea ferestrelor de mansardă pe căpriori

Înainte de a vă decide asupra unei ferestre de o anumită dimensiune, trebuie să luaţi în calcul în totalitate integritatea structurală a acoperişului. Cele mai multe acoperişuri pot fi adaptate pentru montarea ferestrelor de mansardă, dar anumite grinzi din proiectare nu trebuie tăiate fără o soluţie demonstrată. Dacă nu sunteţi siguri ce grinzi pot fi tăiate, vă recomandăm să solicitaţi consultanţă de la un profesionist înainte de începerea lucrărilor.

Perspectiva asupra casei

Perspectiva asupra casei

Pe lângă lumina din interior şi proiectare, trebuie să luaţi în calcul, de asemenea, care va fi impactul vizual al ferestrelor de mansardă asupra exteriorului casei. Luaţi în considerare poziţia ferestrelor de mansardă în raport cu ferestrele existente ale casei. Apoi încercaţi să găsiţi un echilibru între nevoia de lumină în interior şi arhitectura exterioară. Astfel, ferestrele de mansardă vor avea un aspect elegant din exterior şi vor funcţiona conform dorinţelor dvs. în interior.

 

Pantă mai mare: Ferestre mai lungi

Pantă mai mare: Ferestre mai lungi

O fereastră de mansardă trebuie amplasată întotdeauna la înălţimea corespunzătoare şi trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru dorinţele dvs.

Alegerea dimensiunii potrivite pentru ferestre este strâns legată de panta acoperişului casei. Dacă aveţi o pantă mică a acoperişului, fereastra de mansardă va trebui instalată la o înălţime mai mare pentru a avea aceeaşi privelişte ca şi într-o casă cu o pantă de acoperiş mai mare. De aceea, regula generală este: „cu cât este mai mică panta acoperişului, cu atât mai sus se va instala fereastra de mansardă”.

Pe lângă dimensiunea ferestrei de mansardă, trebuie să luaţi în calcul, de asemenea, înălţimea la care trebuie instalată fereastra. Este important ca majoritatea locatarilor casei să aibă o privelişte deschisă de la fereastră.

Nu există o singură dimensiune sau amplasare „corectă” a ferestrei. Aceasta trebuie instalată întotdeauna pentru a asigura confort şi funcţionalitate pentru utilizatori, iar acest lucru poate varia în funcţie de condiţii.

Pentru aceeaşi privelişte, un acoperiş cu pantă mai mică necesită o fereastră mai înaltă decât un acoperiş cu pantă mai mare.

Siguranța în timpul instalării

Siguranța în timpul instalării

Purtați echipament de protecție potrivit în timpul instalarii. Puteți finaliza în mod normal, instalarea unei ferestre pe acoperiș din interiorul casei, și prin urmare, nu este considerată necesară schela. Cu toate acestea, la orice construcție există riscul ca obiecte să cadă de pe acoperiș (ciocan, gresie, etc). Noi, prin urmare, vă recomandăm să nu lăsați niciodată un obiect pe fața exterioară a acoperișului, și ca zona de construcție ar trebui să fie sectionată în afară pentru a minimiza riscul.

Este recomandat să purtați masca de protecție și ochelari, când tăiați orice materiale pe acoperiș sau când tăiați țiglele. Este deasemenea sugerat să folosiți căpriori de sprijin în timp ce instalați cadrul ferestrei.